Üdvözlöm Dr. Kukovecz Ákos honlapján!

Welcome to the homepage of Ákos Kukovecz! Click here for the English version please!

Kérem, ide kattintva látogassa meg kutatócsoportom, az MTA-SZTE "Lendület" Pórusos Nanokompozitok kutatócsoport honlapját, amit gyakrabban  frissítek!

facebook link   Twitter link
Kukovecz Akos fenykepBevezetés
Kukovecz Ákos vagyok, a Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar, Alkalmazott és Környezeti Kémiai tanszékének docense. Anyagtudományi, nanotechnológiai és heterogén katalitikus kutatásokkal foglalkozom, kémiai technológiai és anyagtudományi tantárgyakat oktatok.

Oldal tetejére


Magamról
1974-ben születtem Szegeden. A szegedi Radnóti Miklós gimnáziumba jártam, kémiatanárom Meleg István volt. Ezután a JATE-n végeztem vegyészként 1997-ben, majd ugyanitt szereztem Ph.D. fokozatot 2001-ben. Hosszabb időt töltöttem Hollandiában és Ausztriában, rövidebbet pár másik országban, 2003 tavasza óta folyamatosan itthon dolgozom. 2008-ban habilitáltam, 2011 óta az Alkalmazott és Környezeti Kémiai tanszék vezetőjének helyettese, 2012 óta MTA-SZTE "Lendület" Pórusos Nanokompozitok kutatócsoport vezetője vagyok.


Oldal tetejére


Oktatás
A következő tantárgyak oktatásában veszek (vettem) részt:

FONTOS: a tárgyakhoz tartozó aktuális segédanyagokat a Coospace segítségével teszem közzé. A máshonnan (pl. aktweb) letöltött anyagok nem frissülnek, kérem, ne használják őket!

Az általam irányított hallgatói munkák listája elérhető itt.

Oldal tetejére


Szabadidő

Sokféle dolog érdekel. Szeretek olvasni, szeretem az autókat, a túrázást, a rajzolást és festést, a természettudomány és a kultúrtörténet összekapcsolódásaira való rácsodálkozást. Két különösen kedves témám:

Oldal tetejére


Kapcsolat


Oldal tetejére