ELŐADÁS ANYAGOK
További jegyzetek (mások által írtak)
Élelmiszeripari műveletek I. (Impulzustranszport)
Élelmiszeripari műveletek II. (Hőtranszport)
Hőátviteli műveletek példatár (kritikai kiadás) 2017.
1. előadás: Szükséges hőtani alapfogalmak
1.ea. animáció2. előadás: Állandósult állapotú hővezetés
2.ea. animáció3. előadás: Nem állandósult állapotú hővezetés
3.ea. animáció4. előadás: Hő terjedése áramlással
4.ea. animáció5. előadás: Közepes hőmérséklet-különbség meghatározása
5.ea. animáció6. előadás: Hősugárzás, hőveszteség, hőcserélő berendezések
6.ea. animáció7. előadás: Forrás, kondenzálás hőátadása
7.ea. animáció8. előadás: Hűtés, fagyasztás
8.ea. animáció9. előadás: Közvetlen hőcsere
9.ea. animáció10. előadás: Hőkezelés Hőkezelés fóliák
10.ea. animáció11. előadás: Bepárlás 1. Paraméterek változása, hőmérleg; bepárlás berendezései
11.ea. animáció12. előadás: Bepárlás 2. Bepárlás energiagazdálkodása
12.ea. animáció13. előadás: Kristályosítás
13.ea. animáció
Élelmiszeripari műveletek III. (Komponenstranszport)
Anayagátviteli műveletek példatár 2017.
1. előadás: Szükséges alapfogalmak
1.ea. animáció2. előadás: Állandósult állapotú molekuláris diffúzió
2.ea. animáció3. előadás: Nem állandósult állapotú molekuláris diffúzió
3.ea. animáció4. előadás: Analógia impulzus-, hő- és komponenstranszport között
4.ea. animáció5. előadás: Anyagátbocsátás, gáz és folyadék fázisok érintkeztetése
5.ea. animáció6. előadás: Nedvesítési műveletek
6.ea. animáció7. előadás: Szárítás
7.ea. animáció8. előadás: Abszorpció. Lepárlás 1. Lencsegörbék, relatív illékonyság, azeotróp elegyek, vízgőzdesztilláció
8.ea. animáció9. előadás: Lepárlás 2. A lepárlás megvalósítása
9.ea. animáció10. előadás: Lepárlás 3. Szakaszos és folyamatos rektifikáció, azeotróp desztilláció
10.ea. animáció11. előadás: Extrakció
11.ea. animáció12. előadás: Adszorpció, kromatográfia
12.ea. animáció
Pszichrometriai és h-Y diagramok alkalmazását gyakoroltató feladatok